سه شنبه, ۲۴ تیر,۱۳۹۹

می خواهم بلاگر شوم چکار کنم؟

در این مقاله قصد داریم که شما را  با اصطلاحات مهم و کاربردی اینستاگرام آشنا کنیم، نگران نباشید هرچی اصطلاح مربوط به این اپلیکیشن هست در این مقاله براتون  براتون نوشتیم و راه کاره ایی هم برای شما پیشنهاد کردیم پس با مشاغل ایران همراه باشید.

بلاگر کسی است که محتوای متنی و تصویری به اشتراک میگذارد، این دو با یکدیگر تفاوت دارند اما امروزه عموم جامعه هر دوی این کارها را با نام بلاگری می شناسد و هیچ اجباری هم نیست حتماً این دو را از هم جدا کنیم.

     در لغت

بلاگ در لغت:  مخفف وب لاگ ؛ نوعی سایت اینترنتی شخصی که در آن آثار، نقطه نظرها،  تصاویر شخصی یا عمومی صاحب سایت درج شده است .

بلاگر یا بلاگ‌نویس: [ اصطلاح وبلاگ ]به کسی که برای بلاگ مطلب تولید می‌کند بلاگر
(Blogger) می‌گویند. در زبان فارسی از اصطلاح بلاگ‌نویس یا تارنویس یا تارنگارگر به‌جای بلاگر استفاده می‌شود.

بلاگر در اینستاگرام به چه کسی گفته می شود؟

ابتدا لازمه که اصلا بدونیم بلاگر در اینستاگرام به چه کسی گفته می شود و چه ویژگی های دارد.
متاسفانه تصور اشتباهی که درباره بلاگرها وجود دارد اینه که هر کسی که پست زیاد بذاره و فالووراش بالا بره میشه بلاگر
در صورتی که اصلا  اینطور  نیست.

بلاگر کسی است که در زمینه خاصی حرفی برای گفتن دارد، بلاگر ها اغلب افرادی هستند که ارتباط خیلی خوبی با مردم دارند و خیلی سریع می توانند روی دیگران تاثیرگذار باشند، آنها به واسطه دانشی که دارند می توانند دیگران را برای انتخاب های گوناگون متقاعد کنند، یک بلاگر کسی است که محتوا تولید می کند یا به اصطلاح بلاگ می کند این تولید محتوا در راستای هدفی است که بلاگر دنبال می کند. (پس هر بلاگر یک هدفی دارد و در یک زمینه خاص فعالیت می کند(

یک بلاگر واقعی می‌داند که قدرت آن بواسطه توجه مردم افزایش پیدا می کند لذا همواره تلاش میکند که رضایت دنبال کنندگان خود را جلب کند و مردم به او اعتماد کنند، به همین دلیل اکثر بلاگر ها اگر قرار باشد محصول برند خاصی را تبلیغ کنند، به صورت شفاف به نقد و بررسی نقاط ضعف و قوت آن می پردازند و هیچ گاه بزرگنمایی نمی کنند،  همچنین برندهای که به بلاگر ها رجوع می کنند اغلب برندهای معتبر و موفقی هستند که از رسالت یک بلاگر به خوبی مطلع هستند.

بلاگر در چه زمینه ای کار میکند و چند نوع بلاگر دارم ؟

شاید تا به حال با بلاگرهای مختلفی آشنا شده باشید، اما آیا می دانستید که بلاگر ها انواع مختلفی دارند؟ البته که بلاگر ها می‌توانند در موضوعات مختلف و تخصص های متنوع رشد کنند اما اکثریت بلاگر ها شامل دسته های زیر می شوند.

فشن بلاگر

فشن بلاگر یا (Fashion Blogger) به بلاگرهای گفته می‌شود که در زمینه مد و فشن، لباس و پوشاک و بطور خلاصه در حوزه استایل فعالیت می کنند. فشن بلاگر ها اغلب افرادی هستند که ظاهری زیبا دارند و با تکیه بر دانشی که در زمینه مد و فشن دارند می‌توانند راهنمای مناسبی برای مردم باشند.
هدف فشن بلاگر ها فعالیت در حوزه مد و فشن می‌باشد و گاهاً آموزش های آنها مربوط به انتخاب لباس های مناسب و ست های زیبا است و برندهای مختلف در زمینه مد و فشن اغلب سراغ این دسته از بلاگر ها می روند
.

بیوتی بلاگر

بیوتی بلاگر یا (beauty blogger) به بلاگرهای گفته می شود که در زمینه آرایشی و زیبایی فعالیت می کنند، این دسته از بلاگرها اغلب مخاطبین خانم دارند، اما این بدین دلیل نیست که آقایان مناسب اینکار نباشند و یا نتوانند یک بیوتی بلاگر شوند

هدف بیوتی بلاگر در زمینه لوازم آرایشی، مراقبت از پوست، مو، بدن و هر چیزی که با زیبایی مرتبط باشد، است و اغلب در حوزه معرفی برندهای آرایشی معتبر و وسایل مربوط به زیبایی خلاصه می شوند  .

   بلاگر غذا

بلاگر غذا یا (Food Blogger) به بلاگرهای گفته می شود که در زمینه غذا و خوراک فعالیت می‌کنند، این بلاگرها اغلب به رستوران ها، فست فود ها، طباخی ها و مراجعه می‌کنند و غذاهای مختلف را تست می‌کنند و از تجربیات خود محتوا تهیه می کنند، این افراد اهل رستورانگردی و تجربه مزه های جدید هستند و دنبال کنندگان آنها اغلب کسانی هستند که به غذا علاقمند هستند و تمایل به آشنایی با غذاها و رستوران های مختلف دارند.
                                                                       

هدف بلاگر غذا تولید محتوا در زمینه غذا و معرفی رستوران های مختلف است، لذت غذا خوردن و تجربه های متفاوت نیازی است که درون هر انسانی وجود دارد و این دسته از بلاگر ها انتخاب بسیاری مناسبی برای صاحبین رستوران ها هستند که علاقمند هستند که افراد جدید بیشتری با رستوران آنها آشنا شوند.

البته لازم به ذکر است که بلاگرهای که در زمینه آموزش آشپزی فعالیت می کنند نیز جزء این دسته به حساب می آیند.

   بلاگر سفر و گردشگری

توریست بلاگر یا (travel blogger) به بلاگرهای گفته می شود که در زمینه گردشگری و سفر فعالیت می کنند، اغلب این بلاگرها سفرهای زیادی را تجربه می‌کنند و علاقمندانی که آنهارا دنبال می کنند اغلب افرادی هستند که به شدت علاقمند به گردش و سفر هستند و دوست دارند که جاهای دنج و فرصت های مناسب گردشگری را استفاده کنند.
                        

هدف توریست بلاگر ها تولید محتوا در زمینه سفر و گردشگری است آنها اهل اشتراک هیجان و اشتراک حس آرامش هستند، اغلب آژانس های گردشگری برند در این زمینه علاقمند هستند تا با یک بلاگر در این زمینه فعالیت کنند و یا تورهای گردشگری را بدین فرصت تبلیغ کنند و بازار بیشتری را تصرف کنند.

بلاگر خودرو
این نوع بلاگر ها در زمینه خودرو های سبک و سنگین فعالیت می کنند، برای مثال یک بلاگر خودرو می تواند به نقاط قوت و ضعف انواع خودرو بپردازند یا اینکه یک تعمیرکار خوب باشد که در این زمینه آموزش می دهد و بلاگر های خودرو اغلب مورد توجه سازندگان خودرو و نمایندگی های آنها قرار میگیرند.

بلاگر دکوراسیون
این دسته از بلاگر ها در زمینه استایل داخلی و دکوراسیون فعالیت می کنند و ممکن است تیم اجرایی داشته باشند و یا با شرکت های مختلف همکاری داشته باشند.

بلاگر طنز
این دسته از بلاگرها در سالهای گذشته بسیار درخشیدند و چون ویدیوهای طنز مخاطب زیادی دارد طبیعتاً افراد بیشتری هم در این حوزه ورود کردند، این افراد دارای مهارت طنزپردازی هستند و می توانند سوژه های مختلف را پرورش دهند و به یک موضوع خنده دار تبدیل کنند. این دسته از اینفلوئنسر ها مورد توجه هر کسب و کاری می تواند باشد اما اکثراً کسب و کارهای این دسته از بلاگرها را برای هدف تبلیغاتی خود برمیگزینند که مخاطبان آنها عموم مردم هستند، مانند فروشگاه های اینترنتی، ساعت فروشی ها، طلافروشی ها، آرایشگرها و

                       

بلاگر گیمر
بلاگر های گیمر کسانی هستند که عاشق Game های کامپیوتری و یا کنسول های خاصی هستند، این افراد به واسطه مهارتی که در بازی دارند، می توانند آموزشی برای دیگران باشند و در عین حال مناسب شرکت های بازی سازی، یا فروش کنسول هستند.

بلاگر اقتصادی
بلاگر اقتصادی کسی است که در حوزه های مختلف اقتصادی و یا کسب و کار فعالیت می کند و اغلب مخاطبان آنها کسانی هستند که به چالش های اقتصادی و یا مالی دارند، بلاگر های اقتصادی جامعه مخاطبین محدودی دارند اما می توانند بسیار هدف مناسبی برای شرکت های همکار در این زمینه باشند.

آشنایی با اصطلاحات رایج در این زمینه

اینفلوئنسر Influencer : به کسی که از بین مردم تاثیرگذار باشد را اینفلوئسر میدانیم، اینفلوئنسر در لغت به معنی (تاثیرگذار) می‌باشد. یک اینفلوئنسر در اینستاگرام می تواند یک بازیگر مشهور باشد یا یک خواننده مطرح و یا یک طنزپرداز پرمخاطب و

اینفلوئنسر مارکتینگ:  نوعی روش بازاریابی می باشد که در این روش برای بازاریابی و معرفی محصول به جامعه مخاطبین از اینفلوئنسر ها کمک گرفته می شود
.

تولید محتوا:  به ساخت محتوا که شامل محتوای متنی، تصویری یا صوتی می باشد می گویند، تولید محتوا توسط بلاگر با هدف خاصی صورت می پذیرد.

ویدیو مارکتینگ:  مدلی از تولید محتوا تصویری میباشد که بلاگر در این روش به ساخت یک ویدیو میپردازد.

اصطلاح وایرال:  کلمه وایرال در لغت به معنای ویروس است، اما در اینستاگرام به محتوای که جذابیت بسیار بالای دارد و به سرعت پخش می شود و به قولی بین کاربران دست به دست می شود، وایرال گفته می شود. (محتوای وایرال مانند یک ویروس به سرعت توسط کاربران به اشتراک گذاشته می شود).

 

ویژگی های یک بلاگر موفق در اینستاگرام !

شاید در نگاه اول کار یک بلاگر بسیار ساده به نظر بیاد اما بد نیست که با بعضی از ویژگی های یک بلاگر موفق آشنا شویم.

اعتماد به نفس
صورتی دلنشین و تاثیر پذیر
فن بیان عالی
دارای صدای مناسب
قابلیت متقاعد کردن دیگران
خلاق
فعال
 
ماجرا جو
مهارت اجتماعی بالا
ایده پرداز
دارای روابط اجتماعی
متخصص در یک زمینه یا حتی چند زمینه مختلف
آشنایی با عکسبرداری و فیلمبرداری و میکس و ترکیب ویدیو
مسلط به تولید  محتوا
و

به برخی از موارد و ویژگی های مهم یک بلاگر موفق در اینستاگرام پرداختیم،  شاید بلاگری کاری آسان به نظر برسد اما اصلا اینطور نیست، مهم تر از هرچیزی شما باید به اینکار علاقه داشته باشید نه یک حس زودگذر و یا برای تجربه مدت زمان کوتاهی اینکار را انجام دهید.

در بالا برخی از موارد مانند زیبایی چهره چیزی هست که تا حد زیادی دست ما نیست، اما اکثریت موارد دست ماست که آنها را تقویت کنیم، مانند فن بیان، روابط اجتماعی بالا، خلاقیت، تسلط بر انواع تولید محتوا و پس اگر پیش فرض های اولیه را دارید می توانید روی سایر موارد نیز کار کنید تا به یک بلاگر حرفه ای تبدیل شوید.

 

مسیر بلاگر شدن در اینستاگرام

اما شاید خیلی از شما که در حال خواندن این مقاله هستید، علاقمند هستید که در اینستاگرام بلاگری کنید و یا برای شما سوال است که مسیر بلاگر شدن در اینستاگرام چگونه است؟ یا اگر ما قصد داشته باشیم که به یک بلاگر در اینستاگرام تبدیل شویم باید چیکار کنیم یا قدم اول ما چیست؟ در ادامه توضیحاتی در این باره می‌دهیم و یک مسیر برای بلاگر شدن به شما معرفی می‌کنیم.

تا اینجا متوجه شدیم که بلاگر باید تولید محتوا کند، و بلاگری که در اینستاگرام تولید محتوا می‌کند باید اصول این شبکه اجتماعی را هم بشناسد اما در کل چند قدم خیلی ساده برای شروع مسیر بلاگری به شما معرفی میکنیم.

چگونه یک بلاگر موفق شویم؟

اگر بخواهم خیلی خلاصه و سریع به مسیر بلاگر شدن اشاره کنم، این چند قدم را پیشنهاد می‌کنم.

اولین قدم: ابتدا حوزه کاری خودتان را انتخاب کنید،  قرار است در چه حوزه ای فعالیت کنید؟ لطفاً کلی نگید، دقیق بگین. مثلاً لایف استایل، فودبلاگر، بلاگر آشپز، بلاگر خانه دار، بلاگر تکنولوژی، بلاگر تخصصی، بلاگر گیم، بلاگر روانشناس، بلاگر کسب و کار و

دومین قدم : در قدم دوم پروفایل خودتون رو تکمیل کنید. (استفاده از نام حقیقی یا نام مستعار و انتخاب نام کاربری مناسب و روان)

سومین قدم:  شروع به تولید محتوا و پرداختن به سوژه های جذاب و مهم در حوزه کاری خود کنید، باید توجه مخاطبین رو به خودتون جلب کنید و نشون بدید که شما یه بلاگر حرفه ای در فلان زمینه تخصصی هستید، تولید محتوا اصول و تکنیک های مربوط به خودش رو داره و اگر خیلی خلاصه بخواهم بگم، سعی کنید خودتون باشید، کاملاً واقعی و دلسوز، با صداقت به راهنمایی مخاطبان خود بیاین و تجربیات خودتون رو در قالب های مختلف محتوایی مثل: ویدئو، متن ، تصویر ، صوت و به اشتراک بگذارید.

پبشنهاد من به شما اینه که اگر واقعاً مصمم به انجام اینکار هستید پس براش وقت بذارید و آموزش ببینید (کجا؟ حالا میگم)

ترس های رایج در بلاگری

اما طی صحبت های زیادی که با افراد علاقمند به بلاگری و بلاگر شدن داشتم، متوجه یه سری ترس های خیلی رایج بین همه اونها شدم که شاید این موارد رایج ترس ها و نگرانی های شما هم باشد، پس در ادامه به برخی از اونها می‌پردازم:

تعداد بلاگرها خیلی زیاد شده ما شانسی داریم؟

این سوال بسیار پرتکراری است که از ما پرسیده می‌شود، آیا بین این همه بلاگر حرفه ای آیا ما شانسی برای دیده شدن داریم؟ واقع بینانه بگیم بله تعداد بلاگر ها هر روز بیشتر میشه، اما شما کاری رو سراغ دارین که درون اون رقابتی وجود نداشته باشه؟ رقابت بخشی از زندگی ما انسانها بوده و هست، مسئله اینه که باید بدونید بازار به اندازه کافی بزرگ هست که همه داخل اون جا بشن، فقط بحث اینه که شما خودتون رو چقدر باور دارید، چقدر اعتماد به نفس اینکارو داشته باشید و واقعاً چقدر عاشق این کار هستید؟ چون مثل هر کاری سختی های خاص خودش رو داره اما سخت تر از کار توی معدن که نیست، هست؟ ما چند میلیون کاربر ایرانی در اینستاگرام داریم؟ چیزی بیش از 30 میلیون، اما بهترین و محبوب ترین بلاگری که میشناسید چه تعداد فالوور در اینستاگرام داره؟ یک میلیون؟ دو میلیون یا آخرش چقدر؟ مسئله اینه که آدم ها سلیقه های متفاوتی دارند و هر کسی که شروع کنه میتونه طرفدارا و هواداری مخصوص به خودش رو پیدا کنه، فقط به شرط اینکه اصول کار رو بلد باشه

امکان اینکه ویدیو از خودم بذارم رو ندارم!

این سوال هم بسیار پر تکرار بوده و هنوز هم هست که خیلی از دوستان میگن، ما امکان اینکه ویدیو از خودمون بذاریم رو نداریم، اول از همه بگم که ویدیو تاثیرگذار ترین نوع محتواست و بدون شک تعامل خیلی بیشتری رو میتونه از مخاطب بگیره و حتی باعث میشه که شما یک ارتباط زنده و واقعی تر با مخاطب خودتون داشته باشید در نتیجه تعامل بیشتری هم میگیرید و خیلی زودتر با شما و اخلاقیات شما ارتباط برقرار میکنن، پس بدون انکار بگم که ویدیو در بلاگ شما خیلی تاثیر گذار است. اما روش های دیگری هم برای تولید محتوا وجود داره، مثل ساخت محتوا آموزشی، پست های تصویری و متنی، محتوای صوتی و که بلاگر ها متکی فقط به ویدیو نیستن بلکه مهم تولید محتواست که انواع مختلفی هم داره.

و درآخر متشکرم که با این مقاله همراه مشاغل ایران بودید و امیدوارم که اطلاعات ارزشمندی را بدست آورده باشید.

 

ثبت نظر